Monday, 21 September 2015

PICNIC DI TAMAN TASIK TAIPING ....



Cuti Hari Malaysia...
So, wishing Selamat Hari Malaysia untuk semua rakyat Malaysia...
Moga Ringgit Malaysia kembali stabil...
Dan rakyat boleh hidup tanpa GST...
Hahhhh...sempat lagi tu...
Tapi seriously...i hate GST !!


Cuaca elok...so plan dari ujung minggu bole la on..
Plannya...kalau jerebu tak teruk dan hari tak ujan...
Kita nak bawak housemate baru kita keluar picnic...
Saja la nak buat aktiviti dengan bebudak umah...
Sebabnya kalau ujung minggu...memang takkan nampak la muka aku kat Taiping...


Ok...citer pasal picnic...
Barang basah dengan sayur mayur...
Dah beli siap...so tinggai nak masak ja...
Pukul 10 dah bersilat kat dapur...
Masak simple2 sudah...
Pukul 12.30 tengahari dah siap pakai baju...
Tema colour biru untuk picnic ni...
Tudung bunga2 chenta...


Hahhhh...boleh pulak pas penat lelah memasak lauk pauk...
Tengok bekas beras...tinggal 1 setengah cupak ja...
Lauk dah beria bagai...sekali nasi tak cukup pulak...
Spoil di situ....tapi tak pa....tapaw ja nasi dari kedai...
Settle masalah...  J


Pukul 1 tengahari round2 cari port nak lepak...
Tempat biasa kami tu dah ada orang...
Last2...jumpa jugak la port cantik...
Owhhh...sila percaya...jam 1 tengahari kami mula berpicnic...
Tapi cuaca memang sangat cantik...
Tak panas terik...light2 gitu...
Memang saja ja nak bagi peluang kat kami untuk bersantai....
Tapi seriously memang ramai yg ambil kesempatan untuk berpicnic...
Kiranya penuh la sana sini orang kat Taman Tasik Taiping tu....



 Menu tengahari yang simple ja...
Ikan talapia masak sweet sour...
Tempe goreng kunyit...
Kerabu mangga + ikan bilis...
Sayur kobis...
Nasi tak cukup...tapaw dari kedai...
Senang citer...





 Ini budak nak abis praktikal...
Sekejap ja...
Dah habis praktikal...dah nak balik kampung...





Lin & Shira...




Tuan blog pun nak jugak....




3 of us...



Special pose from us...




Semoga senyuman kami kian mekar...





Aku paling suka gambar camni...
Nampak seni nya...
Walaupun hakikatnya...kesian kat handphone...
Sampai terbalik2...punya nak dapat pose yg rare...









Dah macam gaya nak menari pulak...
Alaaa....lantak ja la...
Janji kami semua happy...



Celah pokok pun boleh...
Haiiiii la manusia...
Apa kena kome....






 Last sekali....
Biar la letak gambar aku sensorang pulak...
Walaupun hakikatnya ada kaki Shira kat belakang tu hahhh....




Ok...tu jer aktiviti cuti kami...
Kenang-kenangan untuk Shira...
Bulan nie, last dia dengan kami...
Lepas ni dah nak pulang ke pangkuan keluarga balik...

Moga2 awak cepat dapat keja ya Shira...
Nanti jangan lupa datang jenguk kami kat Taiping nih....




THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~