Wednesday, 14 January 2015

JONGKET KE PENANG...


Gigih nie pas keje jongket ke Penang...
Bukan ada benda urgent pun...
Saja nak menjongketkan diri...
Nieda datang amik kami kat Taiping...
Sebab dia sorang ja yang cuti...
Nasib la kan...sapa suruh dia cuti...
Maka...terpaksa redha ja la dia jadi driver kami malam tu... :)


Esoknya cuti Krismas...ramai la makhluk atas jalan raya...
Tupun tak menjejaskan matlamat nak ke Penang...
Dasyat betoi azam tak bertamadun kami ber4 nie...
Tempat pertama yang nak dituju...Queensbay Mall...
Hajat hati nak buat surprise kat ex housemate kami...
Last2...kami yg ter'surprise' sbb dia plak apply cuti ari tu...
Padan muka....excited sangat...sampai lgsg tak ingt nak tanya minah tu...
Dah alang2 sampai...kami call ja dia...
Bagitau kami dtg nak buat surprise kat dia...
Moralnya...memang takdak rezeki nak jumpa...
Sedihhhh... :(


Sebab kan dah sampai Queensbay...
Jom jer la ronda apa yg best dlm Mall nie...



Muka excited...



Yg nie cukup lengkap....ber4 kami malam tu...




Selfie sesajoooo....



Sambutan Christmas kat Queensbay nie memang meriah...
Kami tumpang amik gambaq ja....







Masing2 take turn nak bergambar kat cni...



My turn....






Li lin nak gambar kat luar nie...
Bukan senang nak mai...kata Li Lin...


Dah penat meronda dalam Mall...
Kena la isi pewot...
Ada orang nak makan nasi kandar...
Jom la kita ikut selera dia....
Tapi..hazabedaahhh betoi...
Kena beratuq ya...
Dah nama pun Nasi Kandar Beratuq...harus la beratuq...


Nampak bulatan merah tu...
Tu signboard Nasi Kandar Beratuq...
Kedai ni special...buka dari hanya waktu malam...


Kenyang perut suka hati...
Agenda seterusnya....
Jom la pi meloncat pulak...

























































Tempat kami parking kereta...
Dekat dengan Art Street...
So, curi2 ambik gambar kat lorong nie...
Tu pun takut2...
Si Nieda dah bising2...suh kami jangan pi jauh2...
Ya la...dah tengah malam pun...
Risau la jugak...


Next...kami lepak kat Padang Kota Lama...
Ada live band...apa lagi...
Layan ja la...
Ramai jugak orang time nie...
Ya la..dah esok cuti Krismas...ramai la amik kesempatan keluar melepak...


 See...ramai kan yang melepak...
Ambil kesempatan sempena cuti esok hari...



Kami lepak kat sini sampai live band tu habis nyanyi...


Itu ja la aktiviti kami malam tu...
Walaupun kejap ja..tapi masa yg kami spend bersama tu yang penting...
Moga persahabatan kami ber4 berpanjangan hingga ke Jannah...





THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~