Wednesday, 13 August 2014

SAMBUTAN AIDILFITRI 2014...

Assalamualaikum...

Maaf lah yer...baru nak up entry untuk Aidilfitri yang lepas...
Kejap jer masa, minggu ni dah masuk minggu ke 3 dah...
Aku baru tergedik-gedik nak update citer kegumbiraan raya aku...

Tahun nie...Alhamdulillah...
Dapat kami berkumpul seisi keluarga...
Tahun depan xpasti lagi...sbb adik aku yg kat Makassar tu dah start praktikal..

Bila raya ja...aktiviti wajib tentulah bermaaf-maafan...
Sama la cam kami pun...
Siap2 pakai cantik2, semua berhimpun kat meja depan...
Amik turn masing...nak salam raya...



Tema tahun nie purple colour...
Last minit baru confirm...
Adik2 aku la...depa baru nak beli baju...
Jadi pakat2 la...nak purple colour...
Iolls pun terpaksa la pakai bukan baju raya tu...
Selalunya kami ni very colourful....takde nak sedondon nie...
Tetiba tahun nie, sepakat pulak...
Habis dgn abah pun kami belikan baju Melayu warna purple...
Adik lelaki aku tu...purple dia nak ke maroon skit...
Haahhh...kasi belasah jer la...
Janji ada baju Melayu nak pakai pi sembahyang raya......



Ehhh...gatai tangan ka abah tu...
Aaaaa...boleh agak nak dapat duit raya la tu...



Peluk cium mama...
Ampunkan anakanda!!!!!!!
Kitaorang takda sketsa nangis2 nie...
Semua happy ja.....



Haahhh..tengok si angah nie...
Senyum jaaa...
Minta maaf la betul2!!!



Princess yang tak berapa nak princess nie adik aku yg study kat Makassar tu...
Balik Malaysia baru kalut nak beli baju raya...
Tu konon tengah memperagakan baju baru la tu...
Time ni2 tengah siap2 nak balik kampung...



Tiap kali Raya...kami memang akan balik ke Padang Serai...
Dah takak sapa dah...cuma pi ke kubur ja la...
Melawat kubur arwah Opah Saudah dgn Tokwan Idris...
Bole katakan tak pernah missed la aktiviti nie...
Cam biasa..dah balik sini...singgah la kejap tengok umah kampung...



Dan paling tak bole blah...
Balik sini ja....mesti dok terjengkit2 kait buah rambutan...
Orang kalut makan rendang ketupat...kami dok berebut makan buah rambutan...



Last...dari kami bertiga....
Angah kena tinggai...sbb tak muat kereta...
Kami tak lama pun kat sini...
Laju2 ja nak balik cepat...satlagi umah kami kat Parit Buntar tu jadi close house plak...

Ok, tu jer cerita Aidilfitri kami...
Banyak gambar kat tab aku...tak sempat nak transfer...
Jadi, mana yang ada ja la yer...

Raya korang camna....Meriah ke???






THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~