Wednesday, 30 December 2015

BONDING TIME WITH MY BFF...



Hoolllaa...
Cuti sekolah hangpa pi mana?
Well….dengan sukacitanya….aku tak pi jenjalan jauh2 pun…
Biasa la…aku bagi peluang kat org yg ada anak sekolah berjalan…
Aku nie….bebila pun bole…



Dekat FB penuh gambar semua org pi bercuti…
Aku boleh jeling2 ja la…. L L L
Tak leh jadi ni….meloncat2 pulak hati nak jenjalan….
BFF aku plak mencucuk-cucuk ajak ke sana sini….
Dengan gumbiranya….aku ikut sekaki….
Dia yang MC….aku plak yg tumpang enjoy….
Memang dasar kaki tak leh dok diam….



Bangun pagi2….Nida dah berzikir kat tepi telinga aku…
Jom pi makan ketam lembut kat Kuala Gula…
Yg aku ingat dia ngigau….buat2 la tak dengar….
Sekali….minah tu kuatkan suara….dengaq dak aku cakap apa ni???
Ok…makcik ni tak ngigau…
Aku suruh dia confirm dulu bukak ka tutup Restoran tu…
Satgi pi tgk…tutup pulak…
Mula la aku nak jadi Dragon yg melahaq orang….
Biasa la…bila dah lapar…bole tukar jadi naga tau !!!



Bila dah confirm bukak…mula la dua2 loncat turun katil…
Sorang pi mandi…sorang kemas baju….
Siap semua…kunci pintu pagar…golek tayar…



Sampai2 ja…mak datukkk…penuh parking…
Nie pun dah bikin stress…
Ingatkan takdak orang…nie, melimpah ruah org makan kat sini…
Nama pun dah sampai…hadap ja la…
Layan perut org tu teringin makan ketam lembut…
Nak makan ikan semilang…tak dak la pulak…
So, kita tukar makan kari ikan bawal ja la…
Dekat sejam gak la tunggu menu….sampai aku sikit lagi nak naik hantu…




Time nie...mampu layan whatsapp lagi...





Muka ada senyum time nie...
Tapi bila dah lama sangat...kulit kerang tu pun rasa nak telan...





Mula-mula sampai bole la nak selfie bagai...
Dah lama2 tunggu...takdak dah muka comey lagu ni...





Gambar yg senyum comey camni...maksudnya angin tak naik ke kepala lagi la...
Cer dah naik...memang takdak la rupa camgini weyhhh !!



Menu dah sampai…makan tak tengok kiri kanan dah…
Orang makan tghri kul 1…kita makan tghri kul 3…
Mau tak terkam mcm tak pernah jumpa makanan…



Settle makan… sel2 otak berkembang la sikit…
Nida bagi idea lagi…
Jom balik ikut Kuala Kurau – Tanjung Piandang…
On the way…bole singgah Ban Pecah….
Dia nak singgah santai2 pulak….
Aku nie mata dah stim….nampak bantai ja…
Tapi bff punya pasai…layankan jugak la….
Takdak la rasa terpaksa pun….
Aku ok ja….bukan teruk sangat permintaan minah tu….
Aku nie serius cakap….memang tak tau sangat jalan2 nak masuk ke Ban Pecah tu…
Walaupun memang dok Parit Buntar lama…
Tapi bukan selalu pun aku dok ronda2…
Ukur jalan tu…jalan ni…
Last2…Nida yang guide aku…



Aku nampak mcm jalan nak masuk ke Ban Pecah…
Sebab aku follow keta Nida….so aku nie hon bagai nak gila…
Bagi lampu sampai naik kematu tangan aku….
Bole minah tu tak perasan….
Elok dah lepas dekat 1 km…baru dia sedar…
Haaaaiiiii la kawan oiiii….
Bila aku tanya…dia bole jawab….aku tak perasan la beb….
Ntah apa la dia dok pikiaq…konon focus sgt2 la tu….



Kami patah balik…cari jalan aku nampak tadi…
Dannnnn…akhirnya….
Jumpa jugak Ban Pecah…
Berjimba dan berphoto gedixx sat kat sini…



Ikut hati rasa nak rendam ja kaki dalam air laut...
Tapi Nida bising cakap...eh, kotor la...





Bersusun cantik ja bot-bot tu....




Bila tengok laut...rasa masalah kita kecik ja...
Ntah kenapa la aku ni...pantang nmpk laut...
Itu ja yg akan terdetik dalam hati aku...




Punya la cari port yg tak kena panas...
Orang dtg tempat cantik...nak tengok permandangan indah...
Dia bole sibuk main phone....
Humban dalam laut baru tau....ihikkkss




Yang nie pulak...keja dia selfie ja memanjang...
Kejap sana..kejap sini....
Macam2 perangai !!!




Dia lagi....hadap la sampai muntah ijau ya...




Alamak...motor sapa pulak yg sabotaj nih !!!




 Cik Puan nie...asal aku amik ja gambar...
Mesti nak tanya...cantik tak???
Kalau dia tengok tak cantik....dan2 tu suh aku delete...
Nasib bff tau...kalau tak...malas layan !!



Muka dah sememeh...dok tengah panas...
Tu pun tak insaf2 lagi penyakit selfie nya !!




Shoot yang cantik...
Memang panas terik...harusla berpayung...
Kalau tak nanti rentung...tak dak sapa nak sayang...huhuhuhuuuu...




Well…itu ja story kali ni…
Bagi yang nak makan ketam lembut tu…
Ni kat bawah aku bagi alamatnya…pandai2 la cari ya….


ALAMAT :
JS Muara Restoran Terapung Ketam Lembut,
Kuala Gula, Perak.






THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~