Saturday, 30 January 2016

CAMPUS LIFE ALA STUDENT PJJ....



Kembali bersiaran dari bumi USM…
Ecehhh…bumi USM tu…hangpa ada???
Well….masih lagi menghabihkah sisa2 exam dan class kat USM nih…
Kejap ja masa berlalu….tinggai lagi seminggu ja nak bungkuih barang balik umah dan masuk keja balik….
Pasnih…no more tidoq ikut suka hati…
No more mandi sebanyak mungkin…and no more gelak sekuat hati…

Kalau orang lain rasa liat nak mai USM…
Tapi bagi aku…dak pun…aku lagi suka…
Sebab…sebabbbbbbb……
Aku akan jumpa geng2 yang kepala bergegaq macam aku jugak…
Kalau dapat geng2 yang pala otak macam kita…
Memang rasa dunia macam wowwwwwiiii….best!!!
Start dari masa lapor diri nak masuk asrama…sampai la masuk bilik….
Mulut riuh mengalahkan anak munyet baru nak belajaq bersembang…
Tu belum alkisah lompat dari satu bilik ke satu bilik yang lain….
Mentang2 la kiri kanan depan belakang semua geng yang kita kenai…
Ikut dan ja loncat sana…loncat sini…
Motip…..len kali kalau nak apply belajaq….ajak la kengkawan masuk skali…
Supaya…ada geng nak berjimba…..hahahhaaaaa….




Tahun nie masih bernasib baik....
Dapat lagi kat asrama Indah Kembara...
Lega sangat sebab dok kat sini, dekat dengan dewan exam...
Parking lot pun banyak area sini...



Taraaa....nie la bilik aku sepanjang Kursus Intensif nie...
My roomate....masih mengekalkan roomate yang sama mcm tahun lepas...
Ihikssss....




Ini pulak hasil bertungkus lumus dan hasil menjadi 'tebuan' dan 'mak singa' sebelum musim Intensif bermula....Alhamdulillah sangat dan maafkan saya ya kawan2 grouping sbb terpaksa tinggikan suara dan bertegas dengan uols semua ya....




Kuliah kat DTSP...
Nie waktu awal2...muka ceria la....
Cuba dekat sejam...dah macam2 perangai dah kluar...





Persiapan untuk subjek Seminar Pengurusan...
Lega akhirnya task pertama utk subjek ni dah berakhir....





After presentation yang memenatkan...
Sebab....setiap penilai menilai dari sudut yang berbeza dan bukan ikut apa keperluan tugasan...
Rasa macam bullshit sangat!!!




Makan di KAPITAN untuk kali pertama...
Ikut tekak my roomate...




Nie la my roomate...serasi bersama...
Combination aku dengan dia....kalau gelak...speaker pun bole kasi pecah...




Yang nie jiran depan bilik aku dgn Eina...
Pintu bilik always terbukak...
Katil depa jadi katil kami...
Bilik depa jadi bilik kami....
Redha ja la Kak Liza dgn Mar dengan perangai kami...
Tapi...kalau takdak kami...gerenti sunyi kan????





Semua muka cam lapaq tak makan sebulan...
Tapi bila sampai menu...
Pedas la...tak sedap la....
Nasib la erkkkk....




Nie sesi makan ka sesi main tipon ni adik2 oiiii??




Kami lagi....harusla interframe....
Sikit ja lagi masa2 yang kami ada sama2 berjimba...
Pasni lambat lagi la nak jumpa....




Gambar nie...latest punya...
Sebelum berjimba nak ke Karaoke...
Gigih sungguh gara2 nak pegang microfon...




Sejak dah bergelaq senior ni….
Langkah kaki dgn otak makin saling berhubung….
Otak bagi idea sikit ja…kaki dah start melangkah…
Langkah plak tu..bukan slow2 ala2 princess….
Tapi ala2 king kong….laju ja hilang…
Kui 12 lebih…boleh lagi dok sopping kat Tesco…
Rasa2 stress….pi kluar makan…
Nak lagi hebat…si Eina punya penangan….nak makan KAPITAN secara berjemaah…
Mek tu sejak tangki dia dah kecik….semua makanan nak ber’share’…
Baguih juga…sebab secara tak sedar…aku pun dpt portion separuh jugak… J
Bukan apa…takut balik umah nanti mak aku bg komen menyengat hati…
Tersentap lagi jiwa aku…

Back to USM story morry…
Semalam…pas abis 4 paper yang meruntun jiwa….
Misi berjimba membawa diri ke Queensbay….
Bangsa Cina yang nak raya…aku dengan Kak Liza pun sopping macam kami jugak nak raya…
Boleh tahan jugak la total lost aku kat Queensbay…tapi aku rasa sangat berbaloi…
So, preparation untuk next vacation hampir siap…selamat satu bab….
Tak cukup sopping….malam plak kami kluar pi Karaoke pulak….
Tak cukup melalak dalam bilik…..sebab xleh pegang microfon….
Misi bunuh diri dengan memecahkan gegendang telinga dengan suara sendiri yang ala2 soprano tertelan bijik mempelam….
Round pertama 10 lagu…tak cukup….…
Tambah 10 lagu lagi…..perggghhh, dasyat betoi….
Tahun ni…memang nampak sangat gilanya….
Study sikit…ronggeng yang banyak….
Tapi yang pasti….aku tetap enjoy….

Ok..masa untuk baca buku pulak…
Cukup sampai sini dulu….
Babaiiii….















THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~