Friday, 12 February 2016

OUR SWEET MOMENT @ USM...



Belum pun sampai seminggu...rasa rindu kat geng2 USM...
Kursus Intensif baru ja lepas...
Tapi bagi aku...ini la Intensif yang paling best...
Jadual tak padat sangat....kawan2 yang mmg da’boom...
Roomate yang senget...yang memahami....dan yang paling penting serasi...
Kiranya, kombinasi kami...memang bole pecah gegendang telinga la...
Kalau gelak...memang tak dak cover2 la...
Sampai ke bawah asrama bole dengar suara kami...


Kak Liza n Mar adalah jiran kami...
Bilik depa..depan bilik kami...
Loncat sana..loncat sini...ikut suka hati kami ja masuk bilik depa...
Depa baca buku, kami la tukang hingaq...
Yang Si Mar pulak...dia ni bila dok asrama ja...
Mula la muka sekupang...cer ajak di pi Tesco ka Queensbay ka...
Bole tengok la muka dia bercahaya ja...
Dari mengantuk, teruih bulat bijik mata...
Dari dok tidoq...bole plak berdiri depan pintu bilik aku dgn Eina tanya jam berapa nak pi...
As usual...aku dgn Eina akan bantai gelak kat dia...
Ohhh...ada lagi satu story.... Si Mar ni keluar dgn budak group kami...
Bila dia balik...aku pun tanya la dia...
Mar...tadi hg pi mana?
Dia pun reply balik...Tak pi mana pun...
Pi Maydin ja...sebut dengan jelas ya...May...din...bukan My...din....
Aku pun terkebil-kebil...Maydin...
Pastu aku tanya dia...Mydin ka Maydin?...
Dia jawab lagi Mayyy...ddiiinnn...
Teruih aku gelakkan dia...
Si Mar ni...mmg drama queen sangat...
Tu belum lagi aku cakap nak jijak perut....teruih kecut perut...


Kak Liza....dia kakak kami...
Dia jugak la penunjuk arah...
Nak pi mana2...sila dapatkan petunjuk daripada Kak Liza...
One night tu, kami riuh2 nak pi Karoke...
Paper ada gap...bole la nak berkinja jap...
Pun cari Kak Liza jugak nak tanya kat mana Pusat Karaoke yang terdekat...
Last2, kami jumpa pusat karaoke tu....tapi bukan yang Kak Liza suggest...
Seriously, tempat kami pi tu tak byk sgt lagu...
Balik tu...jumpa Kak Liza cakap...apa la Kak Liza bagi tempat karaoke tak best...
Selang seminggu pas tu...kami sesat kat tempat yang sama dan kami jumpa tempat karaoke yg Kak Liza bagitau tu...teruih rasa bersalah kat Kak Liza.... ampunkan kami kak...
Kak Liza nie...hati dia lembut...
Selalu ingat kawan2...
Walaupun...kawan tu dah buat tahana kat dia...
Yang nie memang aku tak leh kompromi...
Selalu aku cakap...'akak, yg macam tu bukan kawan...tu anak antooo’
U sibuk ingat dia...dia langsung tak peduli pasai u...
Bila ada kepentingan baru datang cari...camtu nak panggil kawan...
Ada satu masa...kami dalam keta....aku dgn Eina....bergilir-gilir amik turn untuk bagitau Kak Liza...cari kawan yg positif, supaya kita dapat aura yang positif...
The best thing...akhirnya Kak Liza cakap, dia rasa dia dah jumpa roomate yang sesuai...time tu...aku tersenyum dengar...


Eina Berry...dia paling nakai...paling sporting & paling aku sayang...
Dapat jadi roomate lagi sekali adalah perkara paling syok bagi aku...
Ingat lagi...hari pertama lapor diri...aku dah tersilap sebut pasai sesuatu...
Maka, perkara tu jadi ‘bahan’ la untuk dia kenakan aku...
Tersilap sebut sikit ja kot...hurrmmm...
Waktu susun buku kat rak...beza betoi dia dengan aku...
Dia susun buku penuh rak...aku plak...susun makanan penuh rak...
Then, kami gelak sama2...
Pagi2...kalau tak aku yang gerak bangun subuh...dia plak yang amik turn...
Berjalan sambil tutup mata dan pegang dinding nak ke toilet...itu perkara biasa setiap pagi...
Kalau sorang panjat katil...jgn terkejut kalau sorang lagi pun ikut serta jugak...
Ada sekali tu, kami tengok makcik naik motosikal sambil sedup ayaq sirap kat traffic light...
Dia tengok aku, aku tengok dia...sambil cakap...nampak sedap pulak...
Lepas tu, tiap kali habis class, sama ada aku or dia akan tapaw air sirap bawak naik bilik...Tu semua penangan makcik kat traffic light tu J
Our moment banyak sangat...kalau nak citer semua...sampai esok pun tak abih...





Our jiran..Mar & Kak Liza...




Nie la 2 minat senget yang meroyan tiap kali ada paper... 




Muka drama queen sangat...



Kami yang selalu bersama...
Time nie kali ke 3 repeat makan kat Kapitan...



Moral of the story...
Aku sangat enjoy every moment masa time Kursus Intensif ni...
Dengan adanya depa...hidup aku rasa indah sangat...
Walau apa pun perjuangan kami belum berakhir lagi...
Semoga ukhwah persahabatan nie makin erat dan berterusan...

Dan InsyaAllah, jumpa lagi di sidang Intensif tahun depan...



THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~