Tuesday, 23 February 2016

AEON KLEBANG, ICE BUCKET, BOAT NOODLE & KAISON...



Ari tu curi masa ke AEON Klebang...
Skrg kan sibuk viral pasai Ice Bucket...
Aku pun Ana, adik Lin yang ceghita...
Kalau dak....aku pun tak tau...
Skrg bukan masa aku la nak layan segala viral nie...

AEON Klebang ni antara yang baru bukak...
Aku pun tak sampai lagi...
Ni la baru rasa nak pi...
Tu pun harapkan si Ana la bawak...

Sebabkan dah sampai awai...nak tunggu Ice Bucket tu bukak...
Kami layan la dulu tekak...makan kat Boat Noodle...
8 mangkuk kami makan...
Nampak sangat lapaq...tapi potion dia sikit2...
Tu yg sampai 8 mangkuk hokayyyyy....
Bersepah shoplot dalam nie...
Pilihan tempat makan pun banyak...
Memang beza banyak la AEON Taiping tu dengan sini...

Sebelum nak story pasai Ice Bucket...
Aku nak bagi tau...aku jatuh cinta dengan shoplot yang jual peralatan untuk mengindahkan umah...
Nama kedai tu Kaison...
Aku rasa, kami dok dalam ni saja dekat 40 minit jugak la...
Kalau nak buat DIY untuk pengantin pun sesuai pi tempat ni...
Macam2 la...tu belum masuk nak deco bilik lagi...
Macam2 ada...plate kayu tulis kata2 awesome pun banyak...
Aku cakap kat Lin....aku pasti akan mai balik tempat ni...
Sebab aku dah nampak apa yang aku suka dalam nie....

Ok...balik kpd Ice Bucket...
Ice Bucket bukak jam 6 petang...
Dalam kedai ni tak banyak sangat meja...
So, kalau datang lambat, kena amik bagi nama dan bila ada kosong baru pekerjanya akan telefon...
Jadi aku rasa, kena gigih la sapa yang nak makan Ice Bucket niee...
Cuba bayangkan kalau pi time weekend...
Memang hazabedah la menunggu giliran...

Tapi penat tunggu tu akan berbaloi kalau tengok Ice Busket nie...
Kami order yg besar...so memang bucket la...
Kalau pi takat 2 orang yang bukan kaki togok ais...
Aku rasa tak yah la amik hat besar...
Kami makan ber3 pun jenuh nak perabih...
Aku tengok dalam menu ada 3 flavor untuk yg bucket...
Untuk yang kecik...aku nmpk macam 2 flavor ja...
Maap la kalau salah...memori makin low... L

Aku takmau cite panjang2...

Aku tempek gambar ja la bagi hangpa tengok...



Nie kat Boat Noodle...
Aku tayang mangkuk ja la...
Sebab isi tak dan nak amik...lapaq cheqqq oiiii...




Muka orang kenyang....
Hahahahah....




Memula tak pandai jugak nak order...
Pulun la aku tanya adik pekerja tu...
Mana yg sedap...
Nampak sgt jakun...
Tapi ada aku kisahhhhh....



Sapa order Ice Bucket...
Mesti akan dapat air nie...
Aku pun tak tau air apa...
Takleh masuk dengan tekak aku...
Sorry...




Me n Lin...pandai sangat nie ajak iols berjimba...
Thanks Lin...




Nie kat dinding dalam Ice Bucket...




Sampai jugak Ice Bucket yang kami order...
Kali ni nak rasa yang buah-buahan...
Ais dia tak manis sgt...
Lebih kepada manis buah...
Takdak la muak sgt...




Harus la ada gambar aku...




Tengok susunan buah tu dah rasa macam sedapnya...
Ni pun aku rasa macam nak makan lagi ja...



Ini ja la story yg aku nak share...
So, ramai2 pegi la makan Ice Bucket yang tengah viral nie...
Supaya bila org tanya nanti...dah bole jawab...
Aku dah makan punnnnn....

Babai....



notakaki : tak sabarnya nak jenjalan...kaki dah gedik2 nih!!!





THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~