Wednesday, 1 April 2015

OUTING WITH MY BESTIE...

~ ~ Story On 21 March 2015 ~ ~

Curik2 keluar dengan Nida...
Napa aku cakap curi2...
Sebabnya...aku keluar without ask my parents first...
Mama dgn Abah kuar makan kenduri...
So, aku bagitau ja dalam mesej...
Tu pun pas dah jumpa Nida...
Cam biasa...aku pakai nama Nida...
Ehhh....tak tipu yer...
Memang aku keluar dengan dia pun...

Normally, kalau kami kluar sekali...
Selalunya sebijik keta kena tinggai...
Mana pulak la nak parking keta nie... **pening pikiaq**
Si Nida nie..bole plak dia suh aku parking keta kat tepi Petronas Sunway Carnival...
Hoii...agak2 la...ko ingat keta aku ni keta mainan ke.... **kecik besar kecik besar ja minah ni aku tengok**
Tak sei la aku...
Last2.. dia suh aku parking kat Tesco Seberang Jaya...
Hahhh...Idea tu aku rasa relevan skit...**fuhhhh, lega!!**

Aku tanya dia nak lepak mana...
Ya la...aku tak namak pun tempat lepak yg best kecuali kat dalam Mall...
Tapi ujung bulan camni....dah sah2 masing2 alergik sikit dgn Mall ni...
Minah tu bab plan ni...selalunya memang bole pakai la...
Dia ajak naik feri pegi seberang Penang sana...
Ajak aku makan kat tempat favourite...
Shopping kat Mydin Chowrasta...

Kami memang macam ni...
Kadang2 bukan ada apa hal pun...
Takat pi lepak...makan2..pusing2...layan busking...
Tu pun dah memadai...



Lepak kat atas ferry...
1st time tak yah tunggu lama nak naik ferry...
Rezeki kan... **suka dapat jenjalan**



Port favourite kami...
Celah2 lorong ja pun...
Tapi memenuhi citarasa...
Nak tau kat mana???
Dekat dengan Chowrasta...




Ais Tingkap is my favourite...
Datang sini mesti order air tu...
Susah nak cakap rasa dia macamana...
U should try...
Sebelah ais tingkap tu ada stall cucur udang...
Memang daboommm sedap...**kecoq ailio weiii***




Meet my bestie..
Nie la kawan gaduh..kawan merepek..kawan travel..kawan gelak..kawan gembira dan jugak kawan sedih bersama... **mood...terharu!!**



Dalam Mydin pun sempat lagi selfie...
Memang takde kerja la!!



Kat dalam Mydin pun dah selfie...
Wajib la kat luar pun wajib la amik jugak...
Time nie...baru pas terkejut...
Sebabnya... kat pintu kluaq Mydin tadi bole pulak dia berbunyi...
Abih semua org tgk kami...
Hoiiii..aku tak curi barang la...**nak jer aku jerit kat situ**
Pastu....baru guard tu explain...
Kena jalan sorang2 keluaq..
Tu pun nak bunyi...ngada betoiii.... **sakit plak hati kita!!!**



Layan tengok gelagat orang kat Padang Kota...



Berlatarbelakangkan air laut...
Tapi tak nampak sangat kan??


Lepas lepak, kami shoot balik...
Nida nak bawak aku makan Nasi Dalca...kat Bagan...
Selalu dia dok sebut2...
Aku ikut jer la...

Siap makan...Nida antar aku kat keta...
Dah dekat kul 11 lebih...
Aku sampai umah kul 12...
Dah macam Cinderella plak aku rasa...**berangan la kau!!!**

Hahh..tamat sudah citer outing kami...
Dah rupa orang berchenta plak...
Tak yah dok fikir songsang sgt...
Kami masih berpijak di bumi yg nyata... **tak baik tau fikir bukan2!!**


#kawansusahsenang #kawanlabukanbopren








THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~