Saturday, 23 July 2016

KUNJUNGAN ZIARAH RAYA...




Alhamdulillah, Raya kami masih meriah….
Walaupun tak sempat ke mana2….
Tapi kunjungan ziarah raya ke rumah kami memang tak putus2…



Family side Abah memang berpusat di Parit Buntar….
Makngah, Maklang, Makteh, Abah dan Maksu… semuanya kat sini….
Cuma Paknjang ja tinggai kat Kulim…
Tiap tahun memang anak2 sedara dan cucu sedara side belah Abah akan buat kunjungan ziarah raya ke umah kami…
Masa ni la nak jenguk mak bapa sedara, bertanya khabar, bertukar ceghita dan bermaaf-maafan…
Kami cousin2 pun syok…time ni la nak tau citer masing2…
Kalau tak…bak kata sepupu aku, Kak Da…harap boleh tau melalui FB ja la…
Tu pun kalau upload…kalau dak…memang sampai sudah la tak tau…



Family side Mama plak….tak ramai…
Tapi family Paklong Karim ja pun dah meriah…
Tahun nie, depa mai buat kunjungan ziarah raya kat umah kami…
Memang meriah….penuh umah….
Terima kasih semua...
Kalau dipanjangkan umur, kita jumpa lagi tahun2 akan datang....



Jom aku share gambar2 yang ada dalam simpanan…
Semua nie akan jadi kenang-kenangan…
Jemput layan gambar2 kami semua waktu raya ari tu…. 




Nie gambar dengan anak beranak Maklang...
Kak Ti dan famalies....Abg Yon dan keluarga dan anak2 Kak Ana...










Yang nie plak side sebelah Mama...
Paklong Karim takdak plak dalam nie...





Ok...yang nie ada Paklong...
Tu sebelah Abah aku...
Nie semua anak beranak Paklong dgn Maklong...
Tahun nie semua balik raya kat Sungai Petani...




Yang nie pulak dengan menantu2 Maklong...
Maklong nie meriah dengan menantu...sebab cousins aku semua lelaki kecuali Bibah...





Yang nie family satu2nya abang kepada Abah...
Family Paknjang...











Yang nie dengan anak2 dan cucu2 Makngah...
So....panggilan Maklong untuk aku tu memang dah lama wujud...
Kadang2..aku pun dah sama level dengan depa nie...
Siap ajak tengok wayang lagi...
Ihiksss...





Gambar kat ataih nie special sikit...
Abah dengan abang, kakak2 dan adiknya...
Dari kiri duduk....maksu, makngah dan maklang...
Berdiri dari kiri...paknjang dan Abah....
Bukan senang nak kumpui camni...
Tu pun makteh takdak...mak chaq plak nak meninggal lama dah...
Moga Allah panjang usia semua mak2 dan pak sedara kami...juga abah kami...
Juga diberikan kesihatan yang baik kepada mereka...
Ameeen...



Ok...
Nie ja antara yang sempat di capture...
Raya2 nie...buzy sikit kat dapur...
Kira mana yang sempat ja....
Tetamu ramai, tapi maaf la...tak sempat nak bergambar....
Baju raya...usah dikenang...
Pakai hat senang nak gerak ja...


Ok..tu ja...
Jumpa lagi nanti...




---------@@      @@----------


THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~