Wednesday, 30 April 2014

MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN MY LITTLE BROTHER.....

Story On  26 April 2014...
 
Assalamualaikum...
 
Ari nie nak story pasal my little brother...
Sabtu lepas kami satu family pegi school adik aku...
Waktu aku jejak masuk dewan nie...
Terasa sayu plak...

Kenapa???
Aku kena admit yang satu masa dulu aku pun pernah jejakkan kaki kat sekolah ni...
Cuma, rezeki aku kat sekolah nie kejap jer...
Sebab dapat tawaran masuk UiTM...
So, aku pun xjadi sambung Form 6...
 
Kali nie, aku kembali semula ke sekolah nie...
Atas alasan dijemput untuk menghadiri Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar...
Majlis untuk celebrate pelajar2 yang cemerlang...
Dan adik aku tu salah sorang antara mereka...
 
Xmo sembang banyak2...
Jom kita tengok suasana kegembiraan di majlis tu....

Dewan yang dihias cantik tapi masih mengekalkan ciri-ciri yang tak keterlaluan...



Setiap jemputan akan mendapat buku nie...
Aturcara program pun ada sekali...



Nama dak kecik tu hahhh....
Boleh kira jer berapa kerat budak2 lelaki...



 Perarakan masuk mengiringi dif2 kehormat...
Hahhh kau!!...dah rupa real punya majlis konvokesyen...



 
 Sian la adik aku tu...dipagari bidadari keliling....
Nak buat camne...budak perempuan bersepah cemerlang...



 Adik aku cakap...nie 1st year start pakai jubah...
Merasa la depa nih pakai jubah...
Aku pun merasa pakai jubah nie waktu konvo kat UiTM ja...
Untung la bebudak sekarang....



Hahhh...kan aku cakap...
Dikelilingi awek2...kanan kiri depan belakang....semua aweks...




 Kami yang datang meraikan...
Mama, Nadia dengan abah...
Aku ??? Yang tengah tolong tangkap gambar tu la....



Macam real nak konvo kan???
Hoiii...aku jelous....time i dulu nan hado...



 Woowww...glamournyer!!
Tengok...bersepah fotographer!!!
 


 Walaupun nie majlis rasmi...
Tapi tak mengecewakan...
Ada juga persembahan...
Nyanyian nasyid...pada aku...best!!!



 Yang nie pun best...
 Coral speaking...
Memang best...lawak!!!
Aku siap gelak2 lagi...




 Mak aku...lip lap lip lap...
Punya la excited....



Mama dengan abah...
Mesti bangga gila...
Kami nie bukan dari keluarga yang berada pun...
Abah dengan mama pun kerja biasa-biasa ja...
Emosi plak aku..... :(



Nie Irfhan...best student sekolah nie...
Merangkap kawan sekelas adik aku...
Straight 10 A...

 
 
Senyum tanpa kepuasan...
Sebab dah berjaya mengharungi SPM...



  
Ehhh...mana boleh xde gambar aku...
Tengok...baju aku pun nak sama dengan jubah depa...


  Sibuk...semua nak interframe...
Hahhh...sapa lagi nak....


 
 Barisan pelajar-pelajar cemerlang SPM 2013 SMK Panglima Bukit Gantang...



 Last but not least...
Nie la salah sorang penerima anugerah cemerlang tu...
A.K.A
my little brother...

Semoga terus berusaha keras untuk makin berjaya di dunia Universiti nanti...
Along wish u Good Luck....


Aku pun nak yyyeeaayyyyyy jugak....
Siap sudah post nie...
Bukan apa...takut lama2 nanti bersarang dalam dashboard...
Ok...tu aje....jumpa lagi nanti...
Byeeee....





















THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~