Monday, 29 August 2016

I CAME, I SAW, I CONQUERED : YOGYAKARTA 2016 ~ INTRO....





Alhamdulillah...
Syukur ke hadrat Allah...
Masih dipanjangkan umur untuk berblog lagi...


Alhamdulillah jugak trip ke Yogyakarta berjalan dengan lancar...
Walaupun sebelum bertolak, macam2 masalah timbul...
Tapi, bak kata layang2....nak pi jenjalan kan, kenalah happy....


Perjalanan bermula dengan driving dari Parit Buntar ke umah sepupu aku di Bandar Seri Putra...
Terima kasih sudi tumpangkan kami sebelum berlepas pagi esoknya...


23 Ogos 2016, jam 6.30 pagi dah siap nak ke KLIA 2...
Boarding time jam 9.05 pagi...Walaupun takdak luggage nak check in, tapi kena sampai awai sebab takut dapat gate yang jauh...jenoh nak jalan nanti...
Trip kali nie, macam biasa tiket makan tahun...beli dari tahun lepas lagi... sebab harga memang murah gila...So, bertabah lah menunggu...
Macam biasa, bila pi Indonesia, aku memang akan amik package...
Tambah2 mama dengan abah ikut sekali...
Jadi, paling senang, amik pakej yang merangkumi semuanya...hotel, driver, transport, petrol, lawatan ke tempat2 menarik, lunch, dinner, parking fees.
Hasil kegigihan aku yang tak berapa nak gigih... aku amik pakej dengan :

Ganesha Jogja Tour & Travel...
Whatsapp :  +628985101301 (FREE).
Email: ganeshabantul@yahoo.com
FB: jati182@yahoo.co.id (Jati Wijaya)


Aku dealing dengan Jati melalui whatsapp ja... senang citer...
Paling aku suka, pakej yang ditawarkan ada banyak pilihan, pilihla ikut budget atau tempat2 yang kita rasa nak pi...
Dan terpaling aku suka, atas kepercayaan Jati jugak...aku tak payah nak bayar deposit pun...Semuanya terus bayar bila sampai di Yogyakarta...
Alhamdulillah, syukur sangat senang sekali berurusan dengan Jati...
Selain tu, Jati juga maklumkan, hotel yang aku nak duduk tu tak minta deposit untuk booking...
Hotel yang kami duduk sepanjang pakej 4h3m ialah HOTEL NUEVE...

Walaupun tak banyak bintang, tapi yang penting selesa dan dekat dengan Jalan Molioboro...Kalau nak jalan kaki ke situ pun tak la berapa jauh sangat...


Di bawah nie, aku kepilkan pakej yang aku ambik...
Harganya...aku bole cakap, antara yang termurah dalam list survey aku...
Nak lagi senang, whatsapp ja nombor yang aku bagi kat atas tu...dealing terus minta harga kat Jati... then, compare tengok mana yang worth it...








Untuk intro trip Yogyakarta nie... rasanya cukup la dulu...
Trip kali nie, memang penuh dengan tempat lawatan yang menarik...
Dan terpaling aku suka sebab... kurang shopping...
Bagi hantu shopping macam aku...memang bole gila la kalau takat tengok ja...
Tapi bezanya kali nie... aku lagi gila pi melawat tempat2 menarik berbanding dengan shopping...
Buktinya, aku still ada balance lagi duit Indonesia yang aku tukar ari tu...
Dan, kali nie, aku cuma tukar 1 juta Rupiah aja...
Aku pun tak berapa nak percaya...
Tapi itu adalah hakikat... 


Ok, cukup sampai sini dulu...
Nantikan post yang seterusnya...
Doakanlah moga kerajinan aku berganda-ganda....




-------@     @-------








THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~