Friday, 12 September 2014

MEMORI INDAH DI SABAH...RUMAH TERBALIK...DAY 2...

Masih lagi story pasai Sabah...
Episod 1st day ada kat bawah nie...
Jemput baca yer...

Permulaan hari kedua nie...
Kami nak ke Kundasang...
So, kita mulakan dengan check out hotel dulu...
Dah settle...wajib la kena isi perut dulu...
Main terjah je ke medan selera di Jalan Fuad Stephen...
Ada la 3-4 kedai yg bukak...
Perjalanan ke Kundasang amik masa yg panjang juga...
Jadi, make sure isi perut kasi kenyang dulu...


Muka kekenyangan...



Dah settle breakfast...kami mulakan perjalanan nak ke Kundasang...
Perut dah isi...minyak kereta pun kena la isi jugak...
Kata orang, kat Kundasang sana tu susah cari petrol station...
So, kami isi minyak penuh terus...
Senang...tak payah nak risau dah...

On the way nak ke Kundasang...
Kami singgah di Rumah Terbalik...
Time kami sampai...tak ramai orang pun...
Menggedik tak hingat la...
Sikit2 selfie...sikit2 selfie...
Memang tak menahan betoi...


Pintu masuk ke Rumah Terbalik...



Tiket masuk ke Rumah Terbalik...
RM10 untuk dewasa..



Belakang aku tu plan Rumah Terbalik...
Tak la besar sangat kawasannya....
Cuma korang akan ghairah untuk selfie jer...



Mama pun dah terjangkit...asal on jer kamera...siap ready body jer!!!
Hebat betul penangan selfie...



 Bff aku nie...cipta rekod kali ni...
Kalau tak...dia biasa2 ja...
Tak la tahap kronik selfie cam aku...
Tapi kali nie...dia pun sama naik...
Asal aku on timer camera...jerit...sila ambil tempat anda!!
Semua ready jer ambik tempat memasing...



 Ini bff saya...yang juga partner in crime...
Ini jugak percutian kami paling jauh setakat nie...



 Mama dan Kak Ina...
Amboi Kak Ina...happy sungguh dia...



Nieda dan Mama...



Eeehhhh...larat ke nak junjung kereta tu??
Berangan la kalau larat...



Hadoiii...asyik2 budak 2 orang ni...
Nak buat camne...dah memang hantu selfie...
Tengok jer la muka kitaorang yang suci lagi murni nie yer...



Nie la permandangan sebenar depan Rumah Terbalik ni...
Kereta terbalik dan Rumah Terbalik...



Ok..dah puas selfie kat luar...
Jom masuk tengok apa ada kat dalam plak...
Tapi sebelum tu...
Tempek gambar aku sekeping lagi.....
Dah nama pun tuan punya blog...
Gila glamour sesajooo.....



Mengikut kepercayaan...
Sapa nak masuk rumah nie kena ketuk gong ni 3 kali...
Kenapa 3....bukan 10...
Ntah...mana la aku tahu...
Dah kata 3...3 jer la...
Hehhhh...kita bagi penghormatan kepada yang lebih senior...


(Peringatan : Di dalam rumah nie, tak dibenarkan ambil gambar...
Sapa yang ditangkap mengambil gambar, akan didenda...
CCTV merata2 memerhatikan gerak geri kita)


Meh aku citer kan sikit....
Rumah nie luar biasa...sebab dalam keadaan terbalik...
Tapi korang tak payah la nak tonggeng kepala ke bawah, kaki ke atas...
Tu semua keje gila...
Rumah nie macam rumah yang lain...
Ada ruang tamu, dapur, bilik tidur ibu bapa dan bilik tidur si anak...
Korang tengok gambar toilet kat bawah nie...
Hahhh..korang bayangkan....
Almari, katil, peti sejuk, microwave, tv, sofa, meja...semuanya dalam keadaan terbalik...
Memang teruja kita tengok...cuma masa kita kat dalam tu kejap sangat...
Sebab tak sempat nak belek puas2...



 Gambar nie ada orang tolong tangkapkan...
Amboi...yang 2 sebelah kanan tu...gedixx sangat aiihhh....
Senyum ikhlas sungguh!!






Ehhh...biar betul ni!!!!
Dah kenapa aku pulak yang tergantung!!!





Haaahhh...yang nie baru la betul!!!
Bila masa pulak aku tergantung cam kat atas tu???


 Yang nie tarikan terakhir...
Upside Down Garden...


Habis nie...kita akan keluar dan melalui Kedai Souvenir...
So, sapa yang nak beli souvenir Rumah Terbalik boleh beli kat sini...
Tempat lain takde jual yer...
Yang nie special edition...


Kami teruskan perjalanan seterusnya...
Ke mana kami nak pegi???


-

-

-

-



-


Jumpa next entry.....





THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~