Friday, 21 November 2014

MEMORI INDAH DI SABAH....UDARA SEGAR DI MOUNT KINABALU HERITAGE RESORT & SPA....

Sambungan entry sebelum nie....


Minta maaf, baru berkesempatan nak update blog...
Saya sangat super duper buzy...

Trip kali nie...super melampau...
Sebab selalunya, trip kami paling lama 4 hari ja...
Tapi trip Sabah nie, aku up bagi jadi 5 hari 4 malam...
Aku yang beli tiket, aku la yang decide...
Yang lain ikut ja...hahahhaaaa...

Sebabkan 5 hari kat Sabah, so kami punya trip tak rushing sangat...
Sebelum pegi memang aku dah buat aturcara program...
Memang aku dah masukkan dalam aturcara untuk stay 1 malam kat Kundasang...
Dengan menggunakan pas pekerja kakitangan Kerajaan, aku booking 
Mount Kinabalu Heritage Resort & SPA...
Sebenarnya, aku nak cakap...ada diskaun untuk kakitangan kerajaan kalau dok Hotel ni...
Dengan syarat bawak pas pekerja...
Dapat la merasa dok hotel mewah sikit...
Tapi yang tak berapa nak best...
Mama siap cakap kat aku....
'Alahhhh, nama ja hotel mahal, aircond takdak...wifi pun takdak dalam bilik...'
Mau aku gelak terbahak2....dalam2 penat pun ada hati nak cari wifi jugak...
Hotel ni mmg tak ada aircond sebab tempat nie memang dah sejuk pun...
Kalau ada aircond ...mau menggigil-gigil kesejukan....

Malam tu, kami dah tak keluar ke mana2 pun...
Tapau KFC siap2 untuk makan malam...
Pastu dok dalam selimut...layan mata...layan badan yang penat...
Pekan Kundasang memang tak ada apa sangat...
Pukul 10 camtu...mamang dah sunyi...
Jadi...takdak benda nak buat...
Berlingkar la dalam bilik masing2...

Pagi kat Sabah...memang awal...
Pukul 6 dah start cerah....
Aku cepat2 ajak semua orang siap2...
Nak turun tengok Gunung Kinabalu...
Kata orang permandangan waktu pagi memang cantik...
Apalagi...jom turun laju2....


Pagi yang indah...
Alhamdulillah, kami diberi kesempatan untuk melihat cantiknya keindahan alam dan terbentangnya Gunung Kinabalu...Subhanallah!!!
Cantik betul kurniaan-Mu...
Angin pagi yang meniup lembut...menyambut kehadiran kami pagi tu...

Tengok la gambar kat bawah...
Gambar yang kami ambil di sekitar hotel yang kami duduk nie...
Berlatar belakangkan Gunung Kinabalu dan keindahan alam...
Kat hotel nie, ada disediakan tempat untuk kita tengok Gunung KInabalu dengan lebih jelas....
Memang cantik la tempat nie...
Highly recommended!!!













































































Pagi2 adalah masa yang sesuai untuk tengok keindahan Gunung Kinabalu nie...
Kalau matahari dah keluar, akan terlindung dengan cahaya...
Jadi, kalau berkesempatan...Pegi la lihat sendiri keindahan Gunung Kinabalu tu sendiri...

Aktiviti untuk hari nie perlu diteruskan...
Naik kemas barang...bersiap dan kami pun check out...


Next entry....sila bersabar yer...
Will update later....




THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~