Tuesday, 4 August 2015

MASIH MOOD RAYA!!!




Masih dalam mood raya lagi...
Tekak masih lagi dok mengidam nak makan lemang cicah rendang...
Walaupun dan makan lemang rendang time open house ujung minggu...
Tapi dasar tekak tak pegi school...
Bukannya dia bole paham...

Semalam, on the way nak pi Tesco...
Nampak makcik juai lemang bawah pokok...
Huurrmmm...memang tak blah la...
Housemate aku laju ja...jerit  ‘LEMANGGGGG’...
Walaupun dah lajak ke depan...sanggup ni..
U-turn balik pi kat makcik pakcik tu...
Berderet ja lemang tengah bakar...
Bau dia...semerbakkkk....
Tak cakap banyak...terus suruh makcik tu pilih...
Siap suruh pakcik tu tlg kopekkan buluh tu...
Kat umah kami mana la ada parang...
Puas hati...harga pun RM10 ja...

Lemang dah ada...rendang ja yang takdak...
Lin cakap...tak yag susah2...kita beli ja yang siap dalam paket...
Balik masak...boh ayam..boh daun kunyit...
Tengok..betapa senangnya...  J



Sedap lemang ni...
Takdak mantah ka...terlebih garing ka...
Memang cantik...lembut ja....




Tu la rupa rendang dalam paket tu...
Lepas di masak...itu la rupanya...




Yang ni lagi special...
Durian crepe...
Memang dari dulu dan selamanya...
Memang sedap!!!
Tengok ni pun, dah kecoq ailioq...



Ok...tu ja nak share dengan hangpa...
Selamat menatap la ya..





THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~