Friday, 15 February 2013

KISAH AKU DAN CABEL CAR LANGKAWI...

Dok xduduk..
Teringat kisah aku naik cabel car kat Langkawi nun...
Terasa rindu plak nak ke sana...
Masih terasa lagi gugup kaki aku melangkah masuk dalam cabel car tu...
Sayup2 jer nampak menghijau pokok2 di bawah...
Gayat sekejap...
Dalam hati, budget xmo tengok ke bawah lagi!!

Tu kisah penakut ya amat naik cabel car...
Tapi bila sampai kat titi gantung...
Nampak cantik sangat...
Waktu jenjalan kat titi gantung nie pun aku dah dok beringat...
Jangan wei tengok bawah...
Mau luruh jantung kalau aku dok tengok bawah...
Bagi yg berani...memang cantik nampak hijau2 daun2 pokok...
Tapi bagi yg gayat mcm aku nih...
Usah ler nak berani2 sgt...
Mau ada yg menangis atas titi gantung tu...
Tapi bila bab posing...
Terus berubah muka aku...
Senyum sokmo la depan kamera...
Wajib yg tu!!!

Ate, apa lagi...
Moh ramai2 tengok muka takut + gumbira aku...

ehhhhh...atas kepala aku ada cabel car tergantung la!!!!!!


Dah hilang cuak..boleh la aku ber 'peace'!!!

memula aku jejak kaki kat titi gantung nie...
kecut perut ooooo!!!!!
pas dah 15 minit...baru la aku boleh maintain jalan atas titi nie...
jadi rupa aku xde la cuak sangat...
masih boleh melawan ketakutan itu!!!


Apa yg boleh aku katakan...
Cabel car dan titi gantung nie memang menarik untuk dilawati...
Sambil2 tu boleh la uji tahap kegayatan masing2 yer...
Berani ke tidak korang berada pada ketinggian 700 meter above sea level??

Jadi kalau korang ada masa..
Pergilah melawat tempat2 menarik yang ada dalam negara kita nih...
Kalau tak kita yang menghargai negara sendiri..sapa lagi,kan??


Nota Kaki:-
Kalau pi ramai2 dengan kengkawan yg 1 kepala..memang best la wa cakap sama lu!!!!
Sapa nak ikut aku....sila angkat kaki tegak2!!!






THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~