Thursday, 9 July 2015

PROJEK KUIH RAYA -- CORNFLAKES MILO...

Holllaaa...
Tengah buat apa tu...
Ooooppsss....tak puasa erkkkkk????
Okkk....yang gegirl tu kita paham la....
Yang boboy tu...jangan plak tak puasa yaaaa...

Well...nak citer pasal semalam...
Korang pernah rasa tak...bila dah buat sekali...terasa nak buat lagi...
Hahhh...jgn pikir yang tak elok yaaaa...
Aku nak citer...penyakit berjangkit yg tak berjangkit ni...datang lagi...
Semalam....masih meneruskan misi Projek Kuih Raya...
Nampak tak...kegigihan di situ!!

Kali ni, kami buat lagi simple...
Tak payah pakai oven segala bagai...
Boleh kata dalam 45 minit...siap...
Jadi...kita nak kongsi la dengan korang semua resipi kita ni...
Tapi sebelum tu...layan gambar dulu ya...





BISKUT CONFLAKES MILO

Bahan - bahan :

100gm butter
100gm cornflakes
100gm serbuk milo
4 sudu makan madu
Coklat rice warna warni
Papercup


Cara membuatnya :

1.         Cornflakes dihancurkan sederhana dan disimpan dalam bekas.
2.         Masak butter hingga cair atas api sederhana besar.
3.         Sesudah cair masukkan madu dan kacau sebati.
4.         Kemudian masukkan serbuk milo dan kacau sebati.
5.         Tuang kedalam bekas cornflakes yang telah dihancurkan tadi dan gaul sebati.
6.         Bulatkan terus masa masih panas dan masukkan ke dalam cup, tabur coklat rice warna warni dan sejukkan dulu sebelum disimpan dalan balang.

TIPS : Kalau korang takda penimbang mcm aku...jangan risau...korang main agak2 ja...tetap jugak akan menjadi...sebabnya, biskut ni jenis tak cerewet...korang belasah ja la buat ikut suka tangan korang...



THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~