Monday, 15 October 2012

CHICHI & CHIKA...Rabbit kesayangan kami...

Chichi and Chika...
Itulah nama-nama rabbit kesayangan kami sekeluarga...
Sebenarnya, kami xpernah pun ada bela pets kat rumah dari zaman aku kecik2 lagi...
Bukan xsuka..tapi payah nak jaga dan pantau..
Sejak abah pencen..umah kami dah ada kolam ikan..
Dan rabbit nie, my cousin, Abg Yon yang bagi...
Kami balik dari Makassar..Abg Yon terus tanya samaada nak ke tak rabbits..
Adik aku memang sah2 la nak..
Last2 abg Yon masukkan rabbit nie dalam sangkar kecik utk kami bawak balik...
Maka...'Welcome to Parit Buntar' Chichi dan Chika...



Nie gambar terbaru Chika..
Rabbit jantan yg comel...dgn bulu teddy bear yg sgt2 lembut...


Chika dan Chichi memang kuat makan...
Skarang nie...diaorang dah xbrape nak makan makanan yg kita beli dari kedai pet..
Diaorang lagi suka makan daun kangkung yang abah slalu ambik kat parit dekat2 dgn umah...
Pagi2 kalu xde jer kangkung..mau diorang 2 ekor nie meroyan...
Rabbit2 nie kami letakkan dalam sangkar...
Dan petang2 kalau ada masa kami bawak kuar..
Saja bagi diaorg main kat tanah..biar diaorg bebas berlari..
Tapi diaorg nie baik..xde la nak lari jauh2..
Maybe kategori jinak jugak la kot...
Tgk la gambar nie..sebenarnya Chika duduk atas meja nie..
Biasanya kami akan mengelilingi dia...
Bagi dia makan...Biar dia jilat2 tangan kami..
Panjat2 tangan kami...
Moralnya...Chichi & Chika memang kesayangan kami sekeluarga..

Oklah..cukup dulu sampai kat cni...Next time kita sambung lagi dengan cerita yg lain pula...
Entri nie special utk my sister yg tengah blajar kat Makassar...
Ida Syazana yang tengah berhempas pulas utk bergelar DOKTOR..
Untuk mengubat rindu pada Chichi n Chika..i dedicate this n3 for u...
Ok...nak Adios AmigoS dulu..ada banyak lagi keje den x settle2..
Jumpa di entri yg lain yer...


THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~