Monday, 31 December 2012

~ JALAN-JALAN ~ CAMERON HIGHLAHD-IPOH ~ PART 1 ~

Cuti sekolah semakin sampai ke penghujungnya...
Tahun baru pun makin menjelma...
Aktiviti ujung tahun aku n bff aku, Nida...
Bawak ottomen kecik a.k.a. Danial jenjalan...
Menikmati cuaca sejuk di Tanah tinggi Cameron Highland...

Perjalanan kami bermula daripada Taiping...
Nida,ottomen & aku dijemput makan kenduri kat umah ibu Herda...
Yang juga merupakan bekas ibu pengasuh/ibu angkat ottomen...
Journey kami bermula dalam jam 2.15 pm daripada Taiping...
Apa yg best nyer...journey kami nie mmg xtentu hala...
Rasa nak makan...berhenti...
Rasa nak shushu...lagi la wajib berhenti...
Sementara nak sampai...merata tempat berhentinyer...

1st place yg kami singgah wajib la Shell Batu 2 1/2...
Sama macam perut nak kena isi makanan..camtu jugak la kereta...
Nak kena isi minyak kasi full dulu...
Xsampai setengah jam...
Tetiba rasa nak makan laksa pulak dah!!!
Mengalahkan orang mengidam...but, harusla dipenuhi permintaan jiwa raga itu...
Kami singgah di Pasar Changkat Jering...
Walaweiii...bukan takat makan laksa jer...
Kami siap order satay ayam dgn perut lagi...
Gara2 tengok orang sebelah meja kami order satay yg nampak begitu mabelesss...
Jom tengok gelagat kami otw ke CH yer....

Baru pas makan...mata kuyu jer...
Apapun, perjalanan harus diteruskan...

Owh..budak nakal itu wat duck face!!
Tengok muka dia..terus aku teringat perkataan "WOOFAFER!!!"
Nanti aku citerkan di lain entri yer...

Saya yg sentiasa gumbira bila diajak berjalan...
Pantang diajak..suka benau la dia...



Musim cuti sekolah nie ramai betul orang berpusu2 naik CH...
Sampaikan perjalanan naik sepatutnya dalam 1jam 15 minit boleh jadi sampai 3 jam lebih...
Gara2 jem daripada bawah Kea Farm nak ke Brinchang...
Alhamdulillah, setelah berhempas pulas...
Berjaya jugak kami sampai ke Brinchang...
Kami stay kat Hotel Remix...
Dekat dengan Pasar Malam Brinchang..
Yang syoknyer..hotel nie boleh main wifi dari dalam bilik...
Maunyer tiap saat update status...
Nampak benau gedix tahap melampau....
Apapun...sila abaikan kata2ku itu....

Nie la rupa..hotel yg kami duduk...
Cukup selesa...dengan tv flat screen...
Katil boleh muat utk kami 3 orang...
Cuma kena panjat tangga aje!!!

Ok...cukup cni dulu yer...
Nantikan entri selanjutnya...
Xmo update panjang2....kang semput plak yg menulis...

~ AdioS AmigoS ~

THANK YOU FOR READING THIS ENTRY!

ALL COPYRIGHTS RESERVED TO RESPECTIVE OWNER ~ IeDaa SuZiEaNNa ~